Biološki razkis

10.10.2013

UGODEN PAKET ZA SPREMLJANJE BIOLOŠKEGA RAZKISA VINA

Spoštovani vinarji!

V vinih z visoko jabolčno kislino in pri določenih stilih vin je zaželen biološki razkis v katerem se jabolčna kislina razgradi v mlečno kislino in CO2. Razgradnja jabolčne kisline lahko poteče spontano in tega procesa niti ne opazimo. Večina vinarjev pa se zaveda, da je potrebno proces biološkega razkisa spremljati in nadzirati. Nenadziran biološki razkis lahko privede do neželenih učinkov: možne so napake v vonju in okusu vina, nepopolna razgradnja jabolčne kisline, povišanje hlapnih kislin, hlapnih fenolov, pojav miševine , tvorba strupenih biogenih aminov in etilkarbamata.

V našem laboratoriju smo pripravili ugoden paket analiz za nadzor nad potekom biološkega razkisa:

ALKOHOL, SKUPNE KISLINE, pH, JABOLČNA in MLEČNA KISLINA za :

10,00 € z DDV.

Vsak posamičen parameter po našem ceniku stane 4,50 € z DDV.

Toliko truda je vloženega v obdelavo vinogradov in predelavo grozdja, ne prepuščajte vina naključjem prav na koncu te dolge poti!

Vodja agroživilskega laboratorija:
dr. Tjaša Jug

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Pri Hrastu 18 5000 Nova Gorica

+386 5 33 51 200 +386 5 33 51 260

uredniki